KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak’ta İmzalar “Sürdürülebilir Çevre” İçin Atıldı

Konak’ta İmzalar “Sürdürülebilir Çevre” İçin Atıldı

28 Mart 2021 Tarihinde Eklendi 652 Kez Okundu

Konak Belediyesi ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, daha yaşanabilir ve sürdürülebilir Konak için örnek bir işbirliği protokolüne imza attı.

Konak Belediyesi ve Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, sürdürülebilir bir çevre ve süründürülebilir kentler amaçlayan projeler üretmek ve bu çalışmaları Konak’ta kent yaşamına dahil edebilmek için işbirliğine gitti. Konak’ı daha yaşanabilir bir kent haline getirecek protokolü, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Emine Helil İnay Kınay birlikte imzaladı. Çevrenin ve çevre değerlerinin öneminin, İzmir’de peş peşe yaşanan afetler ile çok daha iyi anlaşıldığının altını çizen Başkan Batur, “Çevre ve çevre değerlerinin ne kadar önemli olduğunu bu pandemi döneminde yaşıyoruz. Sel, hortum, tsunami gibi afetleri peş peşe yaşamaya başladık. Çevresel değerler bizim için önemli. Konak’ımızın daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir kent olması ve bunun sürdürülebilir olması için tüm iş birliklerine hazırız” dedi.

Ortak Çalışmalar Devam Edecek

Konak’ta göreve geldikleri günden bu yana meslek odaları ile birlikte çalışmaya özen gösterdiklerini ifade eden Başkan Batur sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çevre Mühendisleri Odamızın bilgi birikimlerine, donanımına, akademik deneyimine güveniyoruz ve belediyemizin çalışmalarının doğru ve sürdürülebilir olması için verecekleri katkıyı önemsiyoruz. Mesai arkadaşlarımız özellikle atıkların toplanması ve değerlendirilmesi konusunda iyi çalışmalar sergiliyor. Bu çalışmalar, Çevre Mühendisleri Odamız da teknik bilgileri, donanımları ve deneyimleri ile bize destek olmasıyla daha iyi bir noktaya gelecek. Birlikte güzel çalışmalar, ortak projeler yapacağımız için mutluyuz.”

ÇMO Deneyimlerini Konak’a Aktaracak

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Emine Helil İnay Kınay da İzmir’in kalbi Konak’ta çevre ve sürdürülebilir bir kent için işbirliği yapmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Belediyecilik hizmetlerinde de kentte yaşayanların sağlıklı yaşaması, altyapı ile ilgili süreçlerde bu etkenlere dikkat edilmesi gerekiyor. Konak, iş yaşamıyla, sosyal yaşamıyla, her şeyiyle İzmir’in kalbi. Biz Konak’ta, hem akademik, hem de piyasada çalışan üye desteğimiz ile deneyimlerimizi pratiğe aktaracak yöntemleri sizlerle yürütebileceğimize inanıyoruz. Konak’taki hayata yönelik pratiğe geçirme noktasında da önerilerimiz olacak. Aynı zamanda personelin yetkinliğini artıracak ve sürdürülebilir bir yapı sağlanacak. Böylece sürdürülebilir yaşam dediğimiz süreci önce kurum içinde sağlamış olacağız. Enerji, iklim konusundaki çalışmalara uyum sağlayabilmek için kurumsal kapasiteyi artıracağız” diye konuştu. 


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
429 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
581 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
378 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
352 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu