KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak Belediyesi AÇEV El Ele…

Konak Belediyesi AÇEV El Ele…

11 Nisan 2021 Tarihinde Eklendi 689 Kez Okundu

Eğitimde fırsat eşitliği

Konak Belediyesi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) imzaladıkları işbirliği protokolü ile okul öncesi eğitime ulaşamayan dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliğinin kapılarını açtı. AÇEV gönüllüleri tarafından “Anne Buluşmaları” adı altında annelere verilen eğitim ile çocukların okul öncesi gelişiminin desteklenmesi amaçlanıyor.

Okul öncesi eğitime ulaşamayan, dezavantajlı bölgelerde yaşayan, pandeminin de etkisiyle eğitim fırsatlarından yararlanmaları daha da güçleşen dar gelirli aileler için Konak Belediyesi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) el ele verdi.

“Anne Buluşmaları” adını taşıyan Konak Belediyesi ile AÇEV arasında imzalanan protokol çerçevesinde annelere yönelik olarak başlatılan eğitim programının ilk aşaması tamamlandı. AÇEV Eğitim Gönüllülerince yürütülen programda; 3-6 yaş aralığındaki çocuklarının gelişimini desteklemek ve anne-çocuk arasındaki iletişimi güçlendirmeye yönelik eğitimler internet üzerinden, online verildi. Pilot bölge olarak seçilen; Agora, Aziziye, Ballıkuyu ve Gültepe mahallerinde, Konak Belediyesi semt merkezleri aracılığı ile 3-6 yaş aralığında çocuğu olan annelere yönelik olarak düzenlenen eğitim programı, pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Anne eliyle çocuklarının eğitimine destek

AÇEV Eğitim Gönüllüleri tarafından ücretsiz olarak yürütülen eğitim programında; okul öncesi eğitim alamayan çocukların anneleri, çocuk gelişimi konusunda bilinçlendirilirken, annelerin çocuklarıyla ev ortamında kaliteli zaman geçirmesini sağlamaya ve annelerin çocuklarına yönelik olumsuz disiplin yöntemlerini en aza indirmeye yönelik eğitimler verildi. Haftada bir kez, elli dakika süren çevrimiçi eğitimlerde, annelerin çocukları ile çok daha güçlü iletişim kurmayı öğrenmeleri için uygulamalı eğitimler de yapıldı. Uygulamalı eğitimlerde kullanılan resim defteri, boya seti, oyun hamuru ve benzeri kırtasiye malzemelerinin içinde bulunduğu “Evdeki oyun kutum” eğitim seti, AÇEV tarafından eğitim öncesinde programa katılan annelere ulaştırıldı.

İnternet desteği verildi

Dokuz hafta süren eğitimin sonunda dijital sertifikalarını alan annelere, çevrimiçi buluşmalarda kullanabilecekleri internet desteği sağlandı. Anneler, eğitimi veren AÇEV’e ve kendilerini bu eğitimle buluşturan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a teşekkür etti. Devam edecek olan “Anne Buluşmaları” eğitim programının ikinci grup çalışmaları ile ilgili Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne ait 425 3501 telefondan ayrıntılı bilgi alınabilir.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
430 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
581 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
378 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
353 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu