KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Birincilik Ödülü Konak’ın

Birincilik Ödülü Konak’ın

13 Haziran 2019 Tarihinde Eklendi 1025 Kez Okundu

Atık Pil Toplama Kampanyası’nda 8,7 ton atık pil toplayarak ilçeler kategorisinde birinci olan Konak Belediyesi ödülünü düzenlenen törenle aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve ilçe belediyeleri işbirliğinde 22. kez düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanyası’nda, Konak Belediyesi ilçe belediyeleri kategorisinde 8,7 ton atık pil toplayarak ilk sırayı aldı.

ÖRNEK OLDU

Konak Belediyesi’nin ilçe genelinde yürüttüğü Atık Pil Toplama Kampanyası iyi çalışmalar sonunda rekor bir başarı getirdi. Konak sınırları içerisinde, bir yıl boyunca okul, hastane, banka gibi tüm kamu kurum ve kuruşlar ile özel iş yerlerinden toplam 8,7 ton atık piller toplanıldı. Vatandaşların bireysel olarak getirdikleri atık piller makbuz karşılığı teslim alınarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildi. Bir yıl boyunca sürdürülen çevreye duyarlı Konaklıların destekleri ile büyüyen çalışmalar bu yılda Konak’a birincilik kazandırdı. Bu yıl 22. kez düzenlenen Kampanyada 8 kategoride dereceye girenlere ödülleri 12 Haziran Çarşamba günü Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen törenle verildi.  Törene Ekrem İmamoğlu’na destek için İstanbul’da saha çalışması yürüten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur katılamazken, belediyeyi Başkan Yardımcısı Celil Durdu, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Nermin ve alanda çalışan personel temsil etti. Birincilik ödülünü Başkan Yardımcısı Celil Durdu aldı.

HER YIL TOPLANAN PİL MİKTARI ARTIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1998 yılından bu yana her yıl Çevre Haftası kapsamında düzenlenen Atık Pillerin Toplanması Kampanyası’nda  her geçen yıl toplanan atık pil sayısı giderek artıyor. İlçe belediyeleri tarafından 2016 yılında 37,9 ton, 2017 yılında 39,7 ton, 2018 yılında da 60,5 tona ulaştığı belirtildi. Projenin başlangıç 2018 yılına kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde toplam 356 ton atık pil toplandı. Toplanan piller ise Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından lisanslı bertaraf tesislerinde bertaraf ediliyor. Atık pillerin doğaya gelişigüzel atılması sonucu içindeki civa, kadmiyum, kurşun gibi ağır metallerin serbest hale geçmesiyle birlikte doğal kaynakların hızla kirleniyor. Bu kirlilik sayesinde içme suyu ve besin zinciriyle de insan sağlığının ciddi oranda tehdit ediliyor. Çevre kirliliğinin önüne geçmek için isteyen her iş yerine Konak Belediyesi tarafından atık pil toplama kutusu veriliyor.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
435 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
584 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
380 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
379 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
357 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
404 Kez Okundu