KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Batur, Gültepe İçin Tarih Verdi

Batur, Gültepe İçin Tarih Verdi

16 Şubat 2021 Tarihinde Eklendi 903 Kez Okundu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir’in çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm planı için tarih verdi. Parselasyon çalışmaları devam eden Gültepe Bölgesi için eylül ayını işaret eden Başkan Batur, 2021 yılının sonlarına doğru sözleşmeleri yapmaya başlayacaklarını da müjdeledi.

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili merak edilen sorulara cevap verdi. Göreve gelir gelmez kentsel dönüşüm konusunda gerekli adımları attıklarını vurgulayan Başkan Batur, dünyayı ve Türkiye’yi derinden etkileyen pandemiye rağmen yoğun çalışma temposundan ödün vermeyerek, imar planlarını tamamladıklarına dikkat çekti.

Cefasını siz çektiniz sefasını siz sürün

14 mahalle ve 300 hektarlık bir alanı dönüştürecek Gültepe planında gelinen aşamayı anlatan Başkan Batur, yedi ay sonraya gün verdi. Batur, “Gültepe’de parselasyon planlarına başladık. Bu çalışmalar yedi ay sürecek. Eylül ayında parselasyon planları bitirildikten sonra askıya çıkacak. 2021 sonu ve yeni yılın başından itibaren de sözleşmelere başlayacağız. Önce hangi imar adasında sözleşmeyi bitirirsek, oradan başlayacağız. vatandaşlarımız beklesin; cefasını siz çektiniz sefasını siz sürün” açıklamasında bulundu. Başkan Batur, planlarda en dikkat çeken detayın sosyal kullanım ve kişi başına düşen yeşil alan miktarındaki rekor artış olduğuna da dikkat çekti. Batur, kişi başına planlanan yaklaşık 13 metrekare donatı alanıyla dünya standartlarının da üzerine çıkıldığını ifade etti.

Heyecanlandıran proje

Gültepe Bölgesi’nin ardından 14 mahalle ve 200 hektarlık bir alanı kapsayan Beştepeler Bölgesi kentsel dönüşüm planlarının da mart ayında Konak Belediye Meclisi’nde görüşüleceğini söyleyen Başkan Batur, “Bu proje beni çok heyecanlandırıyor. Kadifekale’nin hemen yanından başlayan Eşrefpaşa Caddesi’ne inen, bir tarafında Cici Park’ın yer aldığı ve Atatürk Maskı’nın hemen karşısındaki alanı dönüştürecek olan bu proje, İzmir’in çehresini değiştirecek planlar” dedi. Batur, Beştepeler planlarında da sosyal altyapı alanlarının iki katına çıkarıldığını ve bölgedeki ulaşım sorununa ilişkin çözümler getirildiğini kaydetti. Başkan Batur, Gültepe ve Beştepeler’in ardından Yenişehir’den Mersinli’ye doğru ters v şeklindeki bölgeyle Gürçeşme planlarını hayata geçireceklerini de belirtti.

Binlerce insanı etkiliyor

Gültepe Bölgesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı, Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmialtı Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur ve Cengiz Topel; Beştepeler Bölgesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ise Dayıemir, Dolaplıkuyu, İmariye, Selçuk, Aziziye, Tınaztepe, Duatepe, Kocatepe, Çimentepe, 1. Kadriye, 2. Kadriye, Hasan Özdemir, 19 Mayıs ve Zafertepe mahallelerini kapsıyor. Her iki plan toplam 500 hektarlık alanda yaşayan binlerce insanın hayatına dokunacak.

 

 


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
436 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
589 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
381 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
379 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
358 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
404 Kez Okundu