KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Batur; ‘Belediyelerin Elini Kolunu Bağlıyorlar’

Batur; ‘Belediyelerin Elini Kolunu Bağlıyorlar’

23 Ocak 2021 Tarihinde Eklendi 570 Kez Okundu

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhurbaşkanlığı kararı ile belediyelerin devlete olan borçları karşılığında yapılan kesintilerde İller Bankası paylarında artışa gidilmesi, yerel yönetimleri iş yapamaz hale getireceğini savundu.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, borçlu belediyelerin İller Bankası paylarındaki kesintilerin arttırılmasını eli kolu bağlı belediyelere yol açacağını söyledi.

21 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Büyükşehir Belediyeleri, ilçe belediyeleri ve bunlara bağlı kuruluşların borçlarına karşılık genel bütçe gelirleri karşılığında ayrılan paylarda değişikliğe gidildiğini belirten Başkan Abdül Batur, kararın belediyeleri zor durumda bırakacağına dikkat çekti.

Yapılan değişiklikle, bundan sonra daha önce devlete olan borçlarına karşılık yüzde 40 kesinti yapılan belediyelerden yüzde 10 artışla yüzde 50, yine borçlarına karşılık yüzde 25 kesinti olan belediyelerden de yüzde 25 artışla yüzde 50 kesinti yapılacağını anlatan Başkan Batur, ‘Bu kararla belediyelerin bundan sonra hizmet üretmesi çok zor olacak. Bırakın hizmet üretmeyi personel giderlerini karşılamakta zorlanacaklar.’’ dedi.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla genel bütçedeki vergi gelirlerinden nüfuslarına göre belediyelerimize düşen paylardan borçlarına karşılık yapılacak kesintinin yüzde 50’ye çıkmasının anlaşılır tarafı olmadığını belirten Başkan Batur sözlerini şöyle tamamladı:

‘Pandemi nedeniyle ekonomimizin zorlandığını biliyoruz ama belediyelerin İller Bankası paylarına göz dikilmesini anlamıyoruz. Çünkü pandemi belediyelerin de başta emlak vergisi olmak üzere pek çok gelirinde ciddi kayıplara yol açtı. Zaten biz de zordayız. Bir darbe de Hükümet’ten yiyoruz. Bu şartlarda hizmet üretilmesi imkansız. Bırakın hizmet yapmayı, maaşları ödemekte pek çok belediyemiz zorlanacak. Belediyelerimizin pek çoğu İller Bankası’na borçlu. Hemen hemen hepsinin SGK prim ve vergi borcu var. Yatırım için kredi almış, borçlanmış durumda. Şimdi Hükümet diyor ki; Bana borçlusun bundan sonra sana yolladığım parayı yarı yarıya azaltacağım kalanını borcuna keseceğim. Eli kolu bağlı belediye isteniyor.  Bu karardan dönülmesini istiyoruz. Yoksa, Hükümet belediyeleri iflas ettirecek.‘’


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
429 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
580 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu